След като от парламентарната група на ГЕРБ-СДС върнаха на президента Румен

...
След като от парламентарната група на ГЕРБ-СДС върнаха на президента Румен
Коментари Харесай

ГЕРБ след като върна мандата: Всички следващи варианти са лоши

След като от парламентарната група на ГЕРБ-СДС върнаха на президента Румен Радев втория мандат за сформиране на държавно управление, те показаха пред кореспонденти, че всички следващи разновидности са неприятни за страната. А без ГЕРБ-СДС не може да се върви напред.

" България е в тежка политическа обстановка. Ясно е, че партиите, които се показаха за опция, не съумяха да се схванат за сформиране на държавно управление и в същия миг се пробват да играят странната роля на съпротива. Беше ясно ние какво ще създадем през цялото време, само че би трябвало да стане ясно, че политическият разговор няма опция. Трябва да стане ясно, че без ГЕРБ-СДС не може да се върви напред ", каза номинираният за министър председател от ГЕРБ-СДС Даниел Митов. " Оттук нататък цъка часовник. Има седем дни за третия мандат и седем дни за договаряния ", добави той.

Депутатът Томислав Дончев съобщи, че и трите вероятни варианта - съставяне на държавно управление с третия мандат, избори 2 в 1 и парламентарни и президентски избори в две поредни седмици, са неприятни за страната. По думите му в един миг ще стане настоящ въпросът кой е основал този безпорядък.

На въпрос по кое време ще стане ясна кандидатурата на ГЕРБ за президент, Дончев отговори, че това ще се случи напълно скоро.

От ГЕРБ-СДС държат разписките в края на изборния ден да се броят като гаранция за почтен избор. Те упорстват да има възможност да се гласоподава и с хартиени бюлетини. " Считаме, че една от първите задания на законодателните комисии и на парламента трябва да бъде разглеждането на измененията в Изборния кодекс ", означи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР